Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Ekerö IK - Ängby IF, 2017-09-30

Ekerö stod för motståndet denna omgång och ställde upp med en blandning av juniorer från JAS och spelare från division 3. Tyvärr så släpper vi iväg Ekerö väldigt enkelt i början till en 3-0 ledning som vi inte på allvar hämtar igen matchen igenom. Under första perioden släpper vi bollar trots organiserar försvarsspel och Ekerös forwards får stå helt utan problem framför Gustav i mål. Inte undra på att vi ligger under efter första perioden… Vi går tidigt ner på två kedjor och stabiliserar oss något. I andra perioden spelar vi riktigt bra, anledningen till att vi inte vinner 4-0 i andra perioden är att vi tappar bollen på fel ställen och drar på oss kontringar, som leder till mål. Sista perioden är i princip en repris på andra perioden, men kanske med lite fler risker tagna från vår sida. Generellt genom hela matchen så har vi problem i försvarsspelet med Ekerös positionsförflyttningar och rotationer, vilket skapar problem för oss.

Vår tröga start kostade oss segern i denna match tyvärr, även om det är ganska många moment som inte fungerar som de ska i denna match. Bortsett från inledningen på matchen som inte alls är bra från någon, så tappar hela laget kontringar igenom i princip hela matchen. De flesta av Ekerös mål görs på kontringar, som beror på att vi blir av med bollen och sedan inte hinner hem. Motståndet är inte alls något som ska vara bortom vad vi ska kunna vinna mot, men då behöver vi göra en betydligt bättre match en den vi gör idag. Försvarsspelet över lag behöver bli bättre, men också slarvet med boll måste upphöra om vi ska kunna hota de bättre lagen i serien.

Slutresultat: 12-8 (5-2, 4-4, 3-2)