Innebandy Herr
Hemsida

Matchreferat Adelsö IF – Ängby IF. 2016-12-04

Att ta sig till Ekerö en söndagseftermiddag är tydligen en utmaning om en vill komma i tid (vi anar att det är permanent kö över den där bron…). Lyckligtvis har stora delar av laget en progressiv syn på tidshållning, så ingen stördes nämnvärt av att många kom sent till samlingen. Vår visionära ledare Morgan hade dessutom klokt nog förutsatt ett sådant scenario och tidigarelagt samlingen, så även om många var sena fanns gott om tid för genomgång och uppvärmning. I vår darwinistiska anda av att "vad som inte dödar dig gör dig starkare" körde vi vår sedvanliga uppvärmning utomhus i minusgrader och på isiga gångvägar.

Tre kedjor, två backpar, Gustav i målet samt en ny lagkapten (Johan Lundevall) var läget inför matchen och laget kändes synnerligen taggat inför matchen. Vi inledde också riktigt starkt, till skillnad från många matcher där laget känts ofokuserat i första perioden var detta något helt annat. Anfallsspelet flöt på och den växelvisa pressen i försvarsspelet fungerade mycket bättre än tidigare matcher, överlag var laget mycket fokuserat i försvarsspelet. Hemmalaget tog också time-out efter 09:27 in i första perioden. Då ledde Ängby med 0-3 men det kunde varit mycket mer. Ängby fortsätter obehindrat att dominera matchen en bra bit in i andra perioden då vid ställningen 1-5 till Ängby, vårt tidigare fokus luckras upp och vi släpper in Adelsö i matchen genom att släppa in 2 billiga mål som berodde på dåligt fokus i försvarsspelet. Visserligen utökar vi vår ledning till 3-8 innan andra perioden var slut, men detta berodde mer på individuella prestationer mot slutet av period 2. Spelet överlag i andra perioden höll inte alls kvalitén från 1:a.

Sista perioden spelar vi mest av matchen, fokusen i försvarsspelet är betydligt bättre och målen vi släpper in är det inte mycket att orda om. Framåt fick Grape fullborda sitt hat-trick och Erik sköt ett snyggt mål. Matchen slutar 5-10 till Ängby.

Överlag spelade laget riktigt bra, 1:a kedjan och 3:e kedjan producerade poäng genomgående under hela matchen medan 2:a kedjan producerade ram-träffar (tre stolpar och en ribba. Men vi lovar, vi är inte bittra…) samtidigt som backparen höll ihop försvaret på ett mycket stabilt sätt. Särskilt omnämnande till Nils som gör 6 poäng för dagen (inklusive ett hat-trick), samt Grape som gör ett hat-trick.

Slutresultat: 5-10 (1 - 4, 2 - 4, 2 – 2)