Förlust mot topptippade Lokomotiv Stockholm

Publicerad 2019-09-23 16:03
Nr10
Söndagens match mot Lokomotiv slutade tyvärr med storförlust för Ängbys B-lag.

Ängby öppnade starkt under hela första perioden med ett kompakt och välorganiserat försvar och flera fina dragskott från Robin Höglunds backposition i mittcirkeln. Lokomotivs målvakt kunde dock plocka nästan alla skotten relativt enkelt eftersom han hade fri sikt. Ängby skulle definitivt vinna på att ha mer trafik framför motståndarnas målbur. Ett långskott letar sig dock in i bortalagets målbur via styrande forward Stefan.

I andra perioden ändrar Lokomotiv sin taktik och pressar högt, vilket resulterar i ett mer stressat Ängby som slår flera felpass i mittzon. Lokomotiv förvaltar misstag och chanser väl och siffrorna rinner iväg.

I tredje period spelar Ängby mer stabilt igen men det beror också till stor del på att Lokomotiv har säkrat ledningen och inte behöver pressa på lika mycket. Orken tryter också i Ängby som börjar matchen med 8 utespelare och går ner på 7 inför tredje period. Backparet Kjell och Robin Höglund drar ett jättelass med 50-55 minuter spelade minuter var.

Matchen vinns av Lokomotiv Stockholm med 11-1