Innebandy Herr

Inför matchen mot Adelsö IF

Publicerad 2017-10-12 13:48
På lördag står Adelsö för motståndet. Hässelbyhallen är arenan. Redaktionen har pratat med Herrlagets #22 Nils "Samba" Lundberg. Läs hans tankar om matchen på lördag, läget i truppen och varför hans målproduktion står på 0 efter två spelade omgångar. Vi fick också möjligheten att ställa några frågor till Adelsös tänare Anders Rosenquist af Åkershult.Ängby IF - Adelsö IF

Hässelbyhallen, 14 oktober 2017

Matchstart: 14:45

Truppen

Alexander Federsel
Andreaz Swahn
André Jaber
Bill Dickman
Christoffer Fagerberg
Johan Sydvander
Martin Larsson
Martin Waara-Grape
Mathias Emilsson
Nils Lundberg
Oscar Almgren
Stefan Nilsson
Timmy Säberg
Victor Östman
Zacharias Åkerblom

Tränare
Kjell Magnusson
Morgan Åkerblom

Biljettinformation

Sittplats: Gratis
Ståplats: Utsålt

Statistiken

Lagen har mötts i 6 målglada matcher de senaste 3 säsongerna. Ängby har vunnit 4 och Adelsö 2 och snittet ligger på ca 17 mål per match.

Ängby IF - Adelsö IF 8-3
Adelsö IF - Ängby IF 5-10
Adelsö IF - Ängby IF 8-6
Ängby IF - Adelsö IF 5-9
Adelsö IF - Ängby IF 11-12
Ängby IF - Adelsö IF 15-7


Intervju med Adelsös tränare Anders Rosenquist af Åkershult

 • Hej! Match mot Ängby i Hässelbyhallen i helgen. Hur är läget i truppen?
  Anders: Vi har haft det tufft med skador och sjukdomar i truppen inledningsvis. Vi saknade sex spelare i premiären och åkte på en skada till under matchen. Och i den andra matchen hade vi sju borta och åkte även då på en skada. Tyvärr är läget liknande inför helgen men vi hoppas på att vi har tur och några kryar på sig.
 • Ängby har ni mött många gånger nu i seriesammanhang. Några lag i serien som är roligare eller tråkigare att spela mot?
  Anders: Generellt är gnälliga och fula lag de tråkigaste att möta. Lag som klagar på domare, medspelare och motspelare fast de leder stort eller lag som smäller på och kör över folk helt i onödan. Roligast att möta är duktiga lag som är positiva och schysst spelande och bara kör på. Utan gnäll och utan att gå över gränsen hela tiden. Så man får vara på tårna hela tiden men inte för att man riskerar att åka in i sargen utan för att man riskerar att bli bortspelad! Nu har vi bara spelat två matcher den här säsongen och inget av lagen vi mötte då stack ut vare sig positivt eller negativt.
 • Om ni fick två fria nyförvärv (vem ni vill) vilka skulle ni då värva?
  Anders: I nuläget så behöver vi, med tanke på hur skadeläget sett ut, bli fler generellt. Men det som antagligen skulle ge oss mest vore två spelskickliga tvåvägscentrar. Några som kan göra sin omgivning bättre både som spelfördelare offensivt och defensiva stöttepelare.
 • Vi i Ängby pratar mycket om att det ska vara kul i laget och kul att spela. Har ni någon speciell i ert lag som höjer stämningen i laget?
  Anders: Vi pratar om precis samma saker och det kanske inte är så att det finns många som aktivt höjer stämningen men det finns väldigt få som försämrar den. Det är generellt väldigt lite gnäll även om det går emot utan alla försöker hålla sig positiva och konstruktiva. Ska jag ändå framhålla några som är extra bra på att peppa laget så är det en av våra målvakter, Fredrik Lindqvist, och en av våra backar, Per Linder.
 • Ni har mött Karlberg och Lokomotiv Stockholm i de inledande matcherna. Var något av lagen bättre än det andra?
  Anders: I princip så var de nog relativt jämbördiga. Men de var bra på olika vis. Lokomotiv var ganska jämna som lag medan Karlberg litade lite mer på individuell spets hos ett par. Framförallt en anfallare och målvakten.
 • Vilka två lag tror ni ligger över strecket när säsongen är slut i vår?
  Anders: Svår fråga när man inte mött alla men Bele/Barkarby (B) och Ekerö (B) kanske är de största favoriterna?
 • Till sist, hur slutar matchen på lördag?
  Anders: Vi spelar alltid för att vinna men vi kommer nog behöva få några av de skadade tillbaka om vi ska kunna ha en ärlig chans. Så det är vad vi hoppas på!

Tack för pratstunden. Ser fram emot matchen på lördag!


Intervju med #22 Nils "Samba" Lundberg

 • Match i helgen. Hur är läget i truppen?
  Samba: Jag tycker det känns som vi har en bra blandning mellan kamratanda och tjurighet. Vi har kul ihop samtidigt som det helt klart känns hetare och mer tävlingsinriktat på träningarna än förra säsongen. Så länge vi klarar av att släppa det som sker i stridens hetta och glömma det efter träningarna ser jag endast denna högre anspänningsnivå som något positivt.


 • Adelsö står som motståndare, är det något speciellt vi måste tänka på inför matchen?
  Samba: Nej, jag tror vi vet hur vi ska spela för att slå dem. Vi är trygga i att detta är en match vi ska vinna om vi gör jobbet, så just görandet av jobbet måste göras, annars kan vi glömma att de tre pinnarna jobbas in och det skulle vara görjobbigt. Jag vill dock påminna om att undertecknad stod för 6 poäng i ett av mötena förra året, så jag förväntar mig att grabbarna tar sina förnuft till fånga och fokuserar på att ge mig väldigt mycket boll.
 • Matchen spelas i Hässelbyhallen och inte i Stora Mossen, kommer det påverka laget?
  Samba: Att inte lira i hemmaborgen är såklart alltid trist, men om jag inte minns fel vann vi med klara 8-5 sist vi satte vår fot där, så alltsedan dess ser jag Hässelbyhallen nästan som ett andra hem. Det ska inte påverka nämnvärt.
 • Tre poäng efter de två första omgångarna, hur ser du på det?
  Samba: Jag ser dem som knappt godkända. Vinsten i premiären mot Vällingby (3-2) var moralstärkande medan förlusten mot Ekerö sist var onödig. Hade vi varit hetare hade vi vunnit den matchen och likt Timrå toppat tabellen. Nu är det viktigt att snabbt studsa tillbaka till de vinnande takterna.
 • Vem eller vilka har sett hetast ut under inledningen av säsongen?
  Samba: Det är svårt att förbise Oskars poängsskörd efter en spelad match. Stark kandidat till skytteligatiteln i divisionen. Svagast har kedjekamraten Mattias sett ut, vilket bara adderar ytterligare till Oskars fenomenala inledning.
 • Du ligger femma i den interna poängligan (65:a totalt) än så länge, inga mål. Har "Volleynils" blivit "Mailman Nils" och levererar bara ass?
  Samba: Det där är ju en ren leveransfråga från mina medspelare. Jag vet inte vem som lärt spelare som Timmy, Mathias, Björn W, Andreas S, Timmy, Andreas Z, Mathias, Timmy, Christoffer, Alex, Zacke, Oskar, Martin x3, Stig och Timmy att lägga passningar längs backen, men det är ju tydligt att det inte funkar. Jag måste även rikta en känga till Morgan och Kjell som avsätter alldeles för lite träningstid till volleyspelet.
 • Om du får välja två valfria nyförvärv till laget (behöver inte vara spelare), vilka förstärker du truppen med då?
  Samba: Jag tror att Pete Sampras och Jonas Björkman skulle kunna bidra med en hel del.
 • Vilka två lag tror du ligger över strecket när serien är färdigspelad i vår?
  Samba: Ängby IF och Timrå IK.
 • Till sist, säg några väl valda ord till truppen inför helgens match?
  Samba: Hitta volleyn grabbar, jag står på bortre.

*Nils har (av oklara skäl) endast valt att ställa upp på bild förutsatt att det endast är en siluett av honom som visas på hemsidan.

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub