Innebandy Herr
Hemsida

Inför premiären

Publicerad 2017-09-22 13:36
Imorgon är det dags för Herrlaget att äntligen gå in i seriespelet. I premiären väntar ett på förhand uppsnackat derby mot lokalrivalen Vällingby. Vi hoppas att så många som möjligt kommer till Stora Mossen och stöttar Herrlaget i jakten på Div4.


Ängby IF - Vällingby BK

Stora Mossen, 23 september 2017

Matchstart: 12:00

Truppen

Alexander Federsel

Andreas Sigevall

Bill Dickman

Björn Wickholm

Erik Elmehed

Gustaf Ågren

Martin Eliasson Jäger

Martin Larsson

Martin Waara-Grape

Mathias Emilsson

Niklas Elmehed

Nils Lundberg

Stefan Nilsson

Timmy Säberg

Zackarias Åkerblom

Biljettinformation

Sittplats: Gratis
Ståplats: Gratis


Intervju med #29 Timmy Säberg

Hur är läget i laget?

Timmy: Det är en bra stämning i laget. Det märks att alla har kommit närmare varandra och det är många leenden när man kliver in i hallen.

Hur har det sett ut på försäsongen?

Timmy: Knackigt om man ska ge det en samlad bild. Det blir en rätt naturlig produkt av ett nytt sätt att tänka kring vårt spelsystem. Att konkurrensen har hårdnat och kraven blivit tuffare har gett en positiv effekt för många, vilket är roligt att se.

Vad är dina tankar inför derbyt imorgon? Vilka blir nycklarna för att vinna matchen?

Timmy: Roligt, det pratades ganska mycket om just Vällingby förra säsongen. Dels för att det vart en del träningsmatcher samt matcher i utvecklingsserien mot dem. Men framförallt att det länge såg ut som att det skulle vankas derbyn till denna säsong.

Med målsättning att gå upp blev förra säsongen lite av en besvikelse. Vad behöver ni göra annorlunda för att ta klivet upp denna säsong?

Timmy: Nöta på den inslagna vägen med det nya spelsystemet och se till att hålla en bra kontinuitet i spelartruppen. Framförallt att vinna de matcher som vi ska vinna vilket vi inte gjorde. Ser man till spelschemat så ser de sista två matcherna riktigt svåra ut så det kan vara så att vi behöver vara klar innan dess.

Enligt många (läs Kjell) är oddset lägst på dig att hamna i toppen av utvisningsligan. Håller du med om den bilden?

Timmy: Haha, jag vet inte riktigt vart den bilden kommer ifrån med tanke på att jag under förra säsongen endast drog på mig 6 utvisningsminuter på 15 matcher. Tuffheten är en av dem delarna jag jobbat på inför säsongen så att det blir några mer minuter på botbänken är ett säkert spel. Att Kjell tippar mig som etta ligger nog mycket i att han synat att jag aldrig ser mig skyldig till en förseelse.

Vad hoppas du på för egen del den här säsongen?

Timmy: Det konkreta målet är att producera 1,5 poäng per match. Men framförallt att utveckla spelat i alla delar. Det jag själv saknade förra året, att vara en jobbig jäkel att möta, är något man kommer få se till denna säsong.

Du har matchats på lite olika positioner sedan du skrev på för Ängby, vart vill du helst spela?

Timmy: Det är en svår fråga, jag trivs lika bra på backen som högerforward. Som back föredrar jag vänsterplatsen, vilket oftast är lite avigt för en left:are som jag. Spelar jag där i år kommer ni se mig leta bortre flertalet gånger. Men vi får se hur säsongen framskrider och vilka av mina kvalitéer man värdesätter mest.

Till sist, hur slutar matchen imorgon?

Timmy: Jag tror vi kan få en smakstart på säsongen. Vi vinner, med 8-3 och jag står för två poäng. Till er alla som läser detta där ute, vi ses lördag 12.00 i Stora Mossen.

Redaktionen
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub