Innebandy Herr
Hemsida

Säsongssammanfattning

Publicerad 2022-04-27 13:13
 ngby kjell
Säsongen slutade för ca en månad sedan. Här kommer vi snabbt summera säsongen och ställa några frågor till Tränaren.

Ängby IF slutar 8a i Div 4 Mellersta denna säsong. Vi (tränare och sportchef) tippade oss själva 3a så det gick inte som beräknat.


Truppen har varit tunn under säsongen. Vi har nio spelare som spelat över 10 matcher denna säsong, fem spelare som spelat över 15 matcher och endast två spelare ( Hendrik Stjärnström & Martin Eliasson) som spelat alla 18 matcher.


Hendrik Stjernström vinner inte bara den interna poängligan utan även hela Div 4 Mellerstas poängliga med sina 42 poäng (23+19)

Tvåa i den interna poängligan kommer Backen Edvin Baggman med 25 (13+12) poäng.


Vi har fått en pratstund med årets tränare Kjell Magnusson:

Jaha Kjell, vad är din summering av säsongen?

Ja tyvärr inte som planerat. Jag hade hoppats att vi hade haft lite flera spelare och att folk inte prioriterade bingolotto med svärmor framför en Ängbymatch. Men det är Div 4 så man kan ju inte kräva av alla att alltid kunna. Vi har en bra trupp men på tok för tunn för att hänga med topplagen. Sedan har vi ju spelat bättre mot topplagen än bottenlagen.

Finns det något du känner så här i efterhand att du kunde gjort annorlunda?

Det största felet har ju som sagt varit en tunn trupp. Så hade man fått gå tillbaka och ändra något så hade vi vart mer på för att värva flera spelare i början av säsongen.

Säsongens största felberäkning är ju annars de två förlusterna mot Westermalms IBK, De skulle ju ha vunnits. Jag vet inte riktigt vad jag skulle ändrat på i dem matcherna men första matchen spelades med endast 1 avbytare.....

Hur går tankarna kring nästa säsong? Med division fyras poängkung troligtvis borta, och ganska snålt med folk, finns det plan för att signa nya stjärnskott?

Jag tippar på att vi pratar om Hendrik Stjärnström.... Han har än så länge bara sagt "Vi får se" om nästa säsong. Men innan jag funderar på något om nästa säsongs spelartrupp så ska vi se vad klubben vill ha för tränare kommande säsong. Så jag tippar på att Ängby IFs nuvarande klubbchef Joar Horn efter Ängby Awards Galan kommer höra av sig och prata kommande säsong.

Har du funderat på att elda upp hela sälen så att vi får en spelare till?

Här pratar du om Mathias Gren... En av Div 4s största passningsgenier..... Han har sagt att han "säsongat" i Sälen för sista gången. Han säger att han ska växa upp och skaffa sig ett fast jobb, men det får väl sommaren visa hur det går med det.

Slutligen, vad är dina sommar planer?

Oj, det är inget bestämt. Jag hade ju hoppats på en resa till Turkiet för att scouta några nya spelare. Men så var det ju det där problemet med Pass som fler än jag verkar sakna just nu :) . Så det blir väl att köra sambon till Ullared hela sommaren..... pust.....


Tack Kjell för samtalet

Kristofer Piber
Md adidas
Tempsnip
Md stiftelsen fair play 1
Md yepstr logga
Md fatpipe black
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub