Seger mot Duvbo IK

Publicerad 2019-12-19 09:23
Md ludde
Som vi så frekvent påtalar för våra barn i dessa jultider: Den som väntar på något, gott väntar aldrig för länge. Så också med referatet från helgens match mellan Ängby IF och Duvbo IK.

12.15 i Brotorpshallen. En av de tidigaste matcherna för Ängby under årets säsong. Upplagt för trötta Ängby-spelare efter den 17 minuter långa resan från centrala Bromma till Hallonbergens utkant. Till råga på allt tvingades Ängby byta planhalva, då hemmalaget gjorde allt i sin makt för att psyka gästerna.

Omständigheterna till trots var det de grönklädda som inledda starkast. Redan efter knappa tre minuter visade firma Lundvall-Lundberg-Stjernström prov på framåtanda. Nils stod för en blixtsnabb offensiv löpning som krävde att en Duvbo-klubba lyftes upp i (typ) brösthöjd för att avbryta anfallet. Solkar utvisning och power-play för Ängby. Bollen gick som på ett snöre i dryga minuten innan årets oväntade poängprins, Nemo Hedén, kunde hitta nätet efter passning av debuterade Viktor Simryd.

Ängby fortsatte föra spelet. Ändå var det två kontringar som föranledde de kommande två målen. Både Kalle och Nils förvaltade sina lägen, serverade av kapten Hendrik. Duvbo gjorde sitt för att göra tillställningen mer spännande. Dagens målvakt, Anton, blev testad genom ett skott i slottet. Duvbo, och hela hemmaklacken började fila på målgester. Anton hade dock andra tankar och klistrade bollen som rullade efter backen med vänsterhanden. Klassräddning. Målet skulle dock komma. Hur det såg ut kom jag inte ihåg. Det spelar heller ingen roll, då förstakedjan på nytt lyckades utöka Ängbys ledning. Kalle igen, på passning från Hendrik (domaren ansåg dock att Viktor behövde mer poäng i sin debutmatch och tilldelade honom assisten). 1-4 i paus.

Period två. Ängbytåget fortsatte tuffa. Undertecknad fick skottläge central på passning från Viktor. Bollen studsade Ängbys väg i mellanakten. Nils lyckades peta in en boll till innan det återigen var dags för den nykomponerade fjällkedjan att glänsa. Jens, som matchen igenom noterat sargens kinetiska egenskaper, lade en hård boll genom målområdet och i den svarta sargen. Den kraftfulla sargstudsen förde bollen tillbaka centralt i banan och i famnen på Viktor. Simryd lyckades på något sätt få fram bollen framför mål och undertecknad kunde kriga in 1-7 (med bladet och inte foten). Pausvila. Glada miner. Storspelade målvakt och välvilliga bollstudsar.

Slutperioden inleddes med att Kalle blev hattrick-skytt. Duvbo gjorde allt för att få bollarna förbi Anton som inte lät sig påverkas av de rödkläddas trafik framför kassen. Det krävdes hybris, dålig kommunikation och en 2 mot 1- situation för att en boll tillslut skulle rulla in. Duvbo satte fortsatt press i power-play, men våga knappt skjuta men vetskapen att det skulle innebära ytterligare en räddning för Ängbys fantom-målvakt. Inte för att någon räknar skott i division fyra, men ändå. Istället fick vi se ännu en hattrick-skytt när Ludvig Essebro hittade bortre kryss från hörn. Två minuter senare skulle Brotorphallens skottgolv generera ett tredje hattrick. Nils gjorde sitt tredje mål på sitt andra bra skott för matchen. Ridå. Duvbo fick ett tröstmål. 3-10 och Ängby klättrar tre platser och lämnar över jumbo-epitetet till AIK inför juluppehållet.