Hemsida

Seger mot Hammarby IF IBF B

Publicerad 2020-02-10 09:45
Hammarby if
9 februari. Middagstid. Grimstahallen. Ängby IF bjöd in Hammarby IF IBF (B) för revansch på hemmaplan. Sist spelade de randiga ut Ängby efter noter och resultatet 14-5 var rimligt. Även om ÄIF kom till spel med 7,5 man och 12 av målen gjordes på kontring. För att jämna ut oddsen lite kom Hammarby nu med en gles bänk. Läktarna var desto mer välfyllda, till och med stormen Ciara knackade på och ville in. Förutsättningarna var, som ni hör, fantastiska.

Matchen då. Den börjande inte trevande, istället var det Hammarby IF IBF (B) som gjorde 0-1 redan innan klockan hann visa 2 minuter. Det gröna hemmalaget stod på hälarna och Timmy, som gjorde sin första match i mål sedan millenieskiftet, typ, kunde inte rädda bortalagets kontringsmål. Ängby fortsatte svagt och Hammarby IF IBF (B) tilläts göra 0-2 på misstänkt hög klubba. Ängby valde att fokusera på domaren, som VAR dålig jag lovar, och kom aldrig riktigt in i matchen i första perioden. 0-2 stod sig.

Period två. Efter en hårtork och taktiska justeringar i paus klev Ängby ut som ett nytt lag. Inte nödvändigtvis ett mycket bättre lag visserligen. Men de grönklädda kunde äta sig in i matchen på Hammarby IF IBF (B) mattades eftersom. 7.51 får hemmalaget frislag, Kalle tar lång tid på sig men hittar Nils som pangar in 1-2 i krysset. Anfallen blir längre, Ängby etablerar lite tryck. Undertecknad skjuter i täck men får bollen tillbaka och kan hitta en fri Jens Marklund i slottet. Jens gör sin bästa imitation av en grävskopa och lyckas få in bollen. 2-2 efter 16.05. Knappt 40 sekunder senare får Johan på en drömträff och rullar in bollen från 20 meter. 3-2. Ängby har vänt. Ordningen återställd. Andra perioden är snäppet bättre för ÄIF. Ligger närmre i markeringen, har långa anfall men svårt att göra mål. Oklart om Hammarby IF IBF (B) får ett skott på mål i perioden. Kanske fick dom det, i så fall räddade Timmy.

I tredje ökar dock Timmys arbetsbörda, några kontringar från bortalaget ser farliga ut. Men Timmy får det att se enkelt ut mellan stolparna. Ängby fortsätter sin press mot mål och kungafemman genom Karl kan sätta 4-2 och ge de gröna lite andrum. Assisterad av Henke. Med tre minuter kvar kommer domaren på att det går att döma utvisning om en spelar tackar en annan i ryggen. Hammarby IF IBF (B) vill vinna och satsar allt framåt trots det numerära underläget. Det bäddar för ett 4 mot 1-läge som kung Karl förvaltar på pass från undertecknad. 5-2. När ändå visslan var igång döms Max ut och Hammarby IF IBF (B) kan snygga till siffrorna, 5-3. En stabil seger och Ängbytåget rullar vidare, utan att imponera. Nästa station, Högdalen.